Diensten

GSO-engineering bestaat sinds 1995 en beschikt over knowhow op alle terreinen binnen het engineersvak. Dit is te danken aan een grote diversiteit aan klanten en is goed terug te zien in de Portfolio.

 Productontwikkeling

Als basis voor engineering gebruikt GSO het geavanceerde 3D-Cad programma Pro-Engineer, voor zowel het 3D-modeleerwerk als het 2D-tekenwerk. Daarnaast wordt er ook gewerkt met Solidworks en  desgewenst kan het overige 2D tekenwerk ook plaatsvinden in AutoCad.

Een nieuwe aanwinst binnen ons bedrijf is de mogelijkheid om sterkteberekeningen te laten uitvoeren op constructies of andere Cad-modellen. Wat kan leiden tot minder iteratieslagen en daarmee uiteindelijk een tijd/kosten voordeel.

Als bron van input is GSO-engineering voorzien van uitgebreide technische documentatie. Met behulp van deze documentatie kan er sneller naar een uiteindelijk systeem toe worden gewerkt.

GSO beschikt over een goed geoutilleerde R&D werkplaats, waarin in alle middelen is voorzien om eenvoudige prototype-bouw en het assembleren en testen van eenmalige machines mogelijk te maken.

Sinds kort heeft GSO-engineering de beschikking over een eigen productontwerper, waardoor nu de mogelijkheid bestaat om het totale traject van concept tot prototype door ons uit te laten voeren.

Tevens kan GSO-engineering beschikken over de expertise van o.a. een:

 • Projectmanager
 • Modelmaker
 • Dynamisch gedrag specialist

Samenwerking

Daarnaast werkt GSO ook samen met Technisch Consult Zwart. TCZ is een sterkeTechnisch Consult Zwart
aanvulling op de volgende gebieden:

 • Veiligheid
  Op een breed gebied kan TCZ advies geven over veiligheid. Zij maken gebruik van een systematische aanpak die gebaseerd is op de desbetreffende regelgeving en de normen voor risicobeoordeling, om hiermee de risico's van uw product in te schatten.
 • Documentatie
  Afhankelijk van de eisen die gesteld worden door de regels en daarnaast uw wensen, verzorgt TCZ de documentatie die past bij het product en de gebruikersgroep.
   
 • Technische ondersteuning
  Op meerdere terreinen kan TCZ u ondersteunen met technisch advies. Zo zijn zij in staat om voor u vuurlastberekeningen te maken, beschikken zij over warmtebeeldopname-mogelijkheden, enzovoort.

 

 

Home
GSO-Engineering.nl